contact: 0234517516

We Have

propositions for everybody!

There Are

no complex tasks for us!

We Will

show the way to success!

Supraveghere video

Un sistem de supraveghere video devine tot mai mult o necesitate nu doar pentru firme si magazine, ci si pentru acasa. Micsoarea preturilor la echipamentele de supraveghere video a facut ca acest deziderat sa poata fi accesat de aproape toata lumea.

Un sistem de supraveghere video este compus (in principal) din urmatoarele componente:

- DVR - sistemul care reda pe un monitor imaginile provenite de la camerele video. Aceste imagini pot fi redate in timp real sau pot fi redate dupa înregistrarea lor pe un suport.

- camerele video - reprezinta echipamentele care preiau imaginile si le trimit catre DVR pentru a fi inregistrate sau redate.

- echipamentele conexe - cablurile, conectorii, sursele de alimentare pentru camere, UPS

Oferta de sisteme de supraveghere video este foarte mare, de aceea va prezentam un scurt ghid de alegere a componentelor acestuia.

Începem cu camerele video: Acestea se aleg in functie de obiectivul stabilit pentru supraveghere: pentru o suprafata vizualizata mare, unde nu este interesant sa se vada amanunte se va alege o camera de supraveghere cu un unghi de vizualizare cat mai mare. Pentru a vizualiza si eventual a recunoaste o fata este necesar ca unghiul de vizualizare sa fie mic, iar distanta de la camera la obiectiv sa nu depseasca 4-6m. Pentru a recunoaste alte detalii (numar de inmatriculare de exemplu) se va utiliza o camera cu un zoom puternic, concentrat pe zona in care se doreste vizualizarea detaliilor.

Alta caracteristica importanta este tipul de date pe care poate sa-l transmita camera: analogic, digital sau IP. In acest moment se gasesc din ce in ce mai rar camere analogice. Dezvoltarea tehnologiei digitale a dus ca majoritatea producatorilor de camere sa elimine camerele analogice. 

Camerele digitale AHD (analog high definition) sau tehnologie analog de inalta rezolutie reprezinta cea mai noua solutie utilizata in sistemele de supraveghere. A aparut din dorinta de a obtine imagini de inalta definitie (HD) avand in vedere ca pe sistemul standard analog rezolutia maxima acceptata este 960H si de a rezolva limitarile de distanta ca in cazul solutiei HD-SDI.Prin noua tehnologie AHD, se utilizeaza aceeasi infrastructura pe baza de cablu coaxial de la sistemul analog standard dar camerele AHD pot furniza rezolutii de 1 , 1.3 sau 2 megapixeli pe distante de pana la 500 metri.

Camerele IP sunt complet digitale, in sensul ca atat obtinerea de imagini cat si transmisia acestora se face digital. Camerele IP sunt incluse in reteaua Ethernet de calculatoare. Fiecare camera este cuplata la un port din switch, care poate chiar sa o si alimenteze (PoE). In afara de faptul ca sunt mai scumpe, camerele IP au dezavantajul unei intarzieri inerente datorita bufferelor si a trecerii prin echipamentele active (minim 300ms). Avantajele sunt deosebite: aceeasi retea folosita atat la calculatoare cat si la sistemul de supraveghere video; posibilitatea alimentarii camerelor direct din switch (PoE); posibilitatea de a face inregistrari pe servere cu capacitate de stocare foarte mare; acces direct la orice camera atat pentru vizualizare cat si pentru miscare (zoom si schimbare de pozitie).

DVR trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: Sa fie compatibil cu tipul camerelor de inregistrare. Sa aiba capacitatea de a reda imagini de pe mai multe camere in timp real simultan. Sa poata reda imagini inregistrate de pe mai multe camere simultan. Sa aiba capacitatea de a inregistra imagini de pe toate camerele pentru o perioada stabilita de timp. Daca se folosesc camere ca zoom variabil si cu posibilitatea de a se modifica pozitia, sa fie capabile sa comande aceste camere. Sa poata fi accesat din exteriorul institutiei de pe calculatoare sau telefoane si tablete.

Echipamentele conexe trebuie sa poata asigura transmiterea imaginilor si eventual a sunetului de la camere la DVR, fara intreruperi si fara interferente.

 

Aspecte legale

Potrivit legislației in vigoare, camerele de supraveghere video din locurile publice sau deschise publicului trebuie montate in locuri vizibile, fiind interzisa utilizarea camerelor video ascunse, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

In cazul in care inregistrarile video (indiferent de suportul cu care sunt realizate acestea; poate fi vorba si de un smartphone) permit identificarea directa sau indirecta (ex.: filmarea numarului de inmatriculare a unei masini) a persoanelor fizice, acestea reprezinta operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal care intra sub incidenta legislatiei specifice.

Un aspect foarte important pentru angajatori: prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video este permisa pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui interes legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate, in special a informarii prealabile a acestora. Prelucrarea acestor date nu se poate efectua decat pe baza consimtamantului expres si liber exprimat al angajatilor. Mai mult, nu este permisa montarea de camere video in interiorul birourilor in care angajatii işi desfasoara activitatea la locul de munca, cu excepţia situatiilor prevazute de lege (banci etc.).

Un aspect foarte important pentru cei care işi instaleaza camere de supravegheze acasa: potrivit legii, imaginile nu pot fi folosite ca proba in instanta in cazul in care sistemul instalat nu este unul certificat de autoritati. Insa, aici situatia este foarte nuantata, deoarece se pare ca procedura privind omologarea/certificarea echipamentelor este confuza. De aceea, au fost foarte multe situatii in care probele video obtinute cu camere neomologate au fost acceptate de judecatori. 

 

MICROSISTEM SERVICE deţine toate certificările necesare pentru proiectarea, instalarea şi întreţinerea sistemelor de supraveghere video.

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok